In english
Sök
Meny

Om Lindbäcks bostadsrätter


Bygger och förvaltar flerbostadshus i trä

Om Lindbäcks bostadsrätter

Vi är en del av Lindbäcks koncern som utvecklar, bygger och förvaltar flerbostadshus i trä. Vi har lång erfarenhet av att bygga hus, faktiskt så lång som 90 år. Vi förvaltar även hyresrätter och studentlägenheter.

Våra hus bygger vi alltid i trä. Helt enkelt för att trä är det bästa byggmaterialet. Det är ett naturmaterial och i trähus mår man bra, det är sunt – bra både för naturen och för människan. Vi kallar det rationellt byggande och sunt boende för en hållbar framtid.

Bostadsrätter med det lilla extra

Våra bostadsrätter bygger vi i attraktiva utvecklingsområden i Storstockholm. Vi vill gärna att våra hus ska sticka ut från mängden med kvaliteter utöver det vanliga. I Ursvik i Sundbyberg heter vårt populära kvarter Hjortronstället. Där har vi byggt 112 bostadsrätter i trevliga, arkitektritade hus med putsade fasader och med en trivsam innergård. Lägenheterna är smarta och modernt planerade där sovrummen har den extra lyxen i form av walk-in-closet och egen toalett. I Ballingslövsköken finns integrerade vitvaror och på de ordentligt tilltagna balkongerna eller uteplatserna finns tillhörande grill. Hissen går givetvis hela vägen ner till garaget som ligger i bottenplan.

Industriellt byggande ger hög kvalitet

Vi bygger våra hus inomhus, modul för modul i en torr fabriksmiljö. Det gör att vi kan säkerställa vår höga kvalitet. Vi tapetserar väggar, kaklar badrum, sätter ihop hela kök och gör inredningar på plats i vår fabrik Piteå. När allt är klart transporterar vi det till byggarbetsplatsen och monterar ihop det. Det gör byggprocessen kortare och ger friska hus.

Klimatsmarta hus

Miljön står högst på vår agenda och våra hus är givetvis energisnåla med låg förbrukning av värme och vatten. För att åstadkomma använder vi den senaste tekniken för installationer. Vi är noga med att välja energisnåla material i våra hus och erbjuder produkter som exempelvis ledbelysning, snålspolande kranar och vitvaror med bra energiklass.

Den största miljövinsten är dock att vi bygger våra hus i trä. Det är ett naturligt, hållbart material som binder koldioxid. Vår målsättning är att kunna bygga Co2-neutrala hus, klimatsmarta hus som inte belastar miljön. Vår industriella byggprocess är energieffektiv, tidsbesparande och genererar lite spill. Dessutom transporterar vi våra hus klimatsmart med båt. Eftersom trähus väger en tredjedel jämfört med traditionella system så behöver inte underlaget vara lika fast och markarbetena blir därför mindre krävande.

Där människor trivs

För oss är utsidan lika viktig som insidan och vi samarbetar alltid med några av Sveriges främsta arkitektkontor. Detta för att skapa bostäder som besvarar önskningarna och behoven hos framtidens människor. Vi lägger stort fokus på hög boendekvalitet där bra materialval, en smart planlösning och god design är självklara delar.

På så sätt skapar vi vackra, sunda och praktiska hem där människor trivs och vill leva. Länge.

 

Hjortronstället

Trivsamt, arktitektritat och färgglatt med naturnära läge.

Läs mer

Kontakt

Välkommen att höra av dig till oss för mer information.

Kontakta oss